Зелена енергетика — нові можливості для України

Зелена енергетика для України — це енергетична незалежність, зменшення викидів парникових газів, сприяння сільському господарству й загалом економічний розвиток та створення нових робочих місць. 

IMG 20230929 104557 1 1

Сьогодні під час засідання Комітету розглянули 2 законопроєкти, що відповідають Європейському зеленому курсу. Законопроєкт 9596 передбачає нульовий екологічний податок за викиди СО2 для установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива. Прийняття Закону стимулюватиме виробництво енергії з біологічного палива, що дозволить скоротити споживання імпортного газу, від якого ми дуже залежні, та зменшить собівартість виробленої енергії.

Ще один законопроєкт стосувався митного оформлення біометану. В Україні не створено сприятливих умов для виробництва біометану, хоча є великий потенціал, адже ми — аграрна країна. У Євросоюзі загальна кількість біометанових заводів перевищує тисячу й цей напрям стимулюють, щоб поступово відмовлятися від природного газу. Тому нам є з кого брати приклад. Проєкт усуває законодавчу прогалину щодо митного оформлення біометану, а його прийняття збільшить експортний потенціал України, а також сприятиме залученню нових інвестицій в енергетичний та аграрний сектор економіки.

Компанія “Епіцентр К” уже не перший рік інвестує в проєкти “зеленої” енергетики і це курс, якому має слідувати сучасний бізнес.

Працюємо на благо України!