Захист військовослужбовців та мирних громадян

Верховна Рада продовжує плідно працювати над зміцненням держави на тлі військової агресії РФ, повідомив народний депутат України Олександр Герега. 1 квітня прийнято низку важливих законопроєктів, спрямованих на захист українських військовослужбовців та мирних громадян.

277526657 416732193786259 8305775833303895295 n

"Врегулювали питання медичної допомоги та реабілітації осіб, які постраждали від війни. Розпочали створення державного реєстру пошкодженого та зруйнованого війною майна, а також порядок державної компенсації цих втрат.

Значна частина ухвалених документів покликана стабілізувати економіку, забезпечити українців роботою, а державний бюджет – додатковими надходженнями. Ми ухвалили закон, що дасть можливість громадянам швидше працевлаштовуватися за відсутності відповідної освіти, забезпечили стовідсоткове гарантування банківських вкладів під час війни та спростили доступ до оренди державного і комунального майна.
Запровадили цілу низку спрощень для бізнесу та податкових змін, що стимулюватимуть розвиток підприємництва. Зокрема зняли обмеження для переходу на 2% систему податків і прибрали мита та ПДВ на ввезення необхідних країні товарів.
У першому читанні проголосували законопроєкт про підвищення податків для бізнесу, що досі працює в РФ, а також затвердили документ, який передбачає націоналізацію майна фізичних і юридичних осіб, які публічно заперечують війну. Вперше були розглянуті й нормативні акти про заборону символіки, яка використовується окупантами та заборону політичних партій, які виправдовують збройну агресію проти України.
Ще низка законопроєктів була присвячена підставам звільнення від мобілізації, вдосконаленню засад організації руху опору та територіальної оборони, а також встановленню грошової винагороди за добровільно передану ЗСУ техніку агресора. Наприклад, за справний літак чи корабель можна буде отримати до $1 млн, за танк - $100 000, а за бронетранспортер $50 000.
Загалом сьогодні проголосували за понад 20 законів. Зараз депутати Верховної Ради, як і український народ, об’єднані спільною метою і працюють максимально злагоджено та ефективно. Тож я впевнений, що Україна обов’язково вистоїть і стане ще більш сильною європейською державою. Разом створюємо міцне підґрунтя для якнайшвидшої перемоги та відновлення. Все буде Україна!", - підкреслив Олександр Герега.