За півтора місяця карантину лікарні оновилися

Боротьба з коронавірусом на Хмельниччині розпочалася за декілька тижнів до виявлення першого інфікованого. Чим збагатилися лікарі області за шість тижнів карантину?

95216646 1119200598445374 824925121478131712 o

Про професійність, але бідність одночасно десятки років кричали як медики, так і пацієнти. Час від часу медичні заклади поповнювалися різноманітними технічними приладами, лікарні латали, ремонтували, закривали старі та будували новенькі амбулаторії.

На тому, що не можна економити на здоров’ї нації та якості послуг, гучно наголосила коронавірусна пандемія. Лише за декілька тижнів у закладах області не лише з’явилося устаткування європейського зразка, а й українські ноу-хау.

До прикладу, працівники Хмельницької інфекційної лікарні вже випробували парову рамку, яка дезінфікує одяг при виході з зараженої зони. Ще на початках запровадження карантинних заходів президент Зеленський закликав представників соціально-відповідального бізнесу долучитися до забезпечення лікарень усім необхідним. На Хмельниччині найбільшим помічником стала компанія «Епіцентр».

Понад 50 тисяч масок, 20 тисяч рукавичок, 40 00 бахіл, респіраторів, шапочок компанія доставила у здравиці області. Передали і 4000 сертифікованих захисних костюмів. За словами представників компанії, безпека медиків – на першому місці. Коштовна техніка – завжди була у дефіциті. Та 2020 став переломним у цьому моменті. Хмельниччина завдяки благодійникам отримала шестиканальний ампліфікатор, вже днями встановлять і дві сучасні ламінарні шафи. Це збільшить кількість ПЛР-тестів, що можна буде зробити за добу на Хмельниччині.

IMG 4931 L

Відтепер у лікарнях хмельницької області є і сучасні монітори пацієнта, які максимально виводять на екран життєві показники хворого, інфузійні насоси – що автоматично дозовано вводять препарати. Сучасні стерилізатори та автоклави для якісної дезінфекції медичного устаткування та палатні рентген-апарати. За словами представників влади, біда таки продемонструвала, що без надійного плеча справді соціально-відповідальних компаній не обійтися. Важко уявити, якою могла би бути ситуація не лише в області, а й в державі загалом.

Окрім медичного устаткування більшість здравиць потребувала і побутових предметів вжитку. Дрібниці, які відіграють важливу роль у роботі персоналу та лікуванні хворих. А це і постіль, матраци, багатофункціональні ліжка, холодильники та пральні машини – все це передано на баланс мед установ, і це далеко не кінець, адже за словами представників компаній, вже зовсім скоро будуть поставлені й довгоочікувані апарати штучної вентиляції легень.