Юнацька збірна України – чемпіон світу з футболу

15 червня у фіналі світової першості в Польщі юнацька збірна України U-20 здобула перемогу над Південною Кореєю (3:1) і вперше у своїй історії виборола почесний титул чемпіонів світу.

yunatska zbirna ukrainy 1

Ввечері 16 червня збірна України U-20 повернулася до Києва. Тренери і гравці з аеропорту Бориспіль одразу попрямували до Будинку футболу, де керівництво УАФ у присутності численних журналістів та зовсім юних футболістів влаштувало їм урочисту зустріч.

Переможці з автобусу виходили на чемпіонську доріжку через живий коридор їхніх прихильників та представників ЗМІ. Після короткої фотосесії вони попрямували до конференц-залу, де відбулася офіційна частина церемонії.

Спершу всі присутні мали змогу згадати чемпіонський шлях збірної України на світовій першості в Польщі. У відеосюжеті на великому екрані було показано всі голи нашої команди, кожен з яких зустрічали гучними оплесками.

Далі до чемпіонів зі словами вітання звернулися керівники УАФ, НОК і Міністерства молоді та спорту України.

yunatska zbirna ukrainy 5

Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко сказав: «Я хочу привітати гравців, тренерський штаб, лікарів та адміністраторів збірної з великим успіхом! Рівно рік тому ми саме в цьому залі вітали вас із виходом до фінальної частини першості світу. Рік минув, ми знову тут – і в нас фантастичні емоції. Ваш успіх – це мрія наших уболівальників, що здійснилася. Золотими літерами ви вписали свої імена в історію українського футболу. Це досягнення стане справжнім маяком для майбутніх поколінь наших футболістів. Тепер на вас чекають молодіжна та національна збірні, чекають ваші клуби».

yunatska zbirna ukrainy 4

Віце-президент Федерації Футболу України Олександр Герега зазначив: «Україна – чемпіон світу серед команд U-20! Це фантастичне досягнення є найвищим в історії вітчизняного футболу періоду Незалежності. Всі вболівальники, вся Україна Вам, хлопці, за це дуже вдячні! Ви продемонстрували характер, показали, що Ви – справжні українці! Усі ми на Вас розраховуємо в майбутньому!».

Фото Павла Кубанова
Джерело: https://ffu.ua/
Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.