Європейський захист хмельницьких лікарів

Коронавірус безжально вказав на недостатню увагу до медицини чи не у кожній країні світу. Україна – не виключення. Так, критично стояло питання із забезпеченням лікарів засобами індивідуального захисту. А це і халати, і комбінезони, респіратори та окуляри.

IMG 7578 L


Кожен з цих пунктів повинен відповідати найвищим нормам, щоправда, попит на ці товари вимагає як значних фінансових витрат, так і часу. На Хмельниччину за кошт соціально-відповідального бізнесу «Епіцентр» передали 4000 сертифікованих, стерильних костюмів. 1000 отримали фахівці Хмельницької інфекційної лікарні.

IMG 4896 L

800 комплектів таких же захисних комбінезонів передали і для працівників екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Хмельницької області. За словами головного лікаря, у зв’язку з карантином викликів поменшало, однак кожен з існуючих теоретично може нести загрозу працівникам. Відтак, особливу увагу приділяють і дезінфекції, і захисту.

Захист медиків, за переконаннями представників оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом у Хмельницькій області, – пріоритет. Фахівці кажуть, якщо порівнювати і з сусідніми територіями, наші лікарі таки забезпечені краще.