Якісна медична допомога всім жителям Ярмолинецького району

Здоров'я - це найцінніший скарб, який дається людині. І щоб зберегти його, потрібна сучасна, доступна і якісна медицина. Наблизити медичні послуги до кожного жителя Ярмолинецького району та всієї Хмельниччини - головна мета народного депутата України Олександра Гереги та його команди "За конкретні справи".

yakisna medychna dopomoha vsim zhyteliam yarmolynetskoho raionu

Саме за сприяння Олександра Гереги у Ярмолинецькій центральній районній лікарні було капітально відремонтовано два відділення (пологове та терапевтичне), замінено вікна у інфекційному відділенні. Але до досягнення головної мети - довести матеріально-технічний стан Ярмолинецької ЦРЛ до європейського рівня - ще багато роботи.

yakisna medychna dopomoha vsim zhyteliam yarmolynetskoho raionu5

Наразі гостро стоїть питання перекриття головного корпусу Ярмолинецької ЦРЛ. Дах побудовано ї ще у 1973 році лікарні ще жодного разу не перекривався і наразі перебуває у аварійному стані.

"Ярмолинецька ЦРЛ розрахована на 115 ліжок і обслугову є більше 27 тис. населення району. Але щоб забезпечити їх якісною медициною ми маємо вирішити проблему з покрівлею. Зараз протікає дах над терапевтичним відділенням, де у 2018 році був зроблений ремонт за сприяння Олександра Гереги, над хірургічним та поліклінічним відділеннями, - розповідає головний лікар Ярмолинецької ЦРЛ Альона Соломон. - Як результат, псується ремонт, постійні короткі замикання…".

Площа даху становить 2,3 тис. кв. м і своїми силами такі масштабні ремонтні роботи лікарня не подужає.

yakisna medychna dopomoha vsim zhyteliam yarmolynetskoho raionu2

Одним із факторів вдалого процесу лікування залишаються умови перебування пацієнтів у відділеннях. А це і температурний режим, і зручні ліжкомісця. На жаль, інфекційне відділення Ярмолинецької ЦРЛ не може цим похизуватися і перебуває у невідповідному стані. У збудованому у 1986 році інфекційному відділені майже 35 років не проводився ремонт. Повністю вийшло з ладу водопостачання та опалення, умови перебування потребують негайного покращення.

"Інфекційних хворих багато, вони потребують допомоги і нормальних умов перебування. Будівля інфекційного відділення побудована за всіма стандартами, вона складається з персональних боксів, кожен хворий має окремий санвузол, тому після капітального ремонту вона буде сучасним інфекційним відділенням, яке відповідає європейським стандартам".

yakisna medychna dopomoha vsim zhyteliam yarmolynetskoho raionu3

Виділити ресурси, необхідні для капітального ремонту даху головного корпусу та інфекційного відділення Ярмолинецької ЦРЛ пообіцяв народний депутат України Олександр Герега, який вже багато років допомагає у розбудові рідної Хмельниччини.

"Завершення капітального ремонту у Ярмолинецькій ЦРЛ дасть змогу надавати доступну якісну медичну допомогу, що відповідає сучасним стандартам, всім жителям Ярмолинецького району, - зауважив Олександр Герега, який відвідав Ярмолинецьку ЦРЛ в рамках свого робочого візиту на Ярмолинеччину. - Ми крок за кроком йдемо до того моменту, коли соціально-важливим об'єктам дамо друге дихання і виведемо їх матеріально-технічну базу на той рівень, який відповідає якісно новим європейським умовам".

yakisna medychna dopomoha vsim zhyteliam yarmolynetskoho raionu4

Разом з тим, Олександр Герега звернувся до всіх кандидатів, які балотувалися на 192 виборчому окрузі із закликом долучитися до ремонту лікарні. За його словами, політики мають виправдовувати прихильність виборців конкретними діями.