Вшанування Святого Антонія Падуанського у Городку

У Городку на Хмельниччині відбулися урочистості з нагоди вшанування Святого Антонія Падуанського, який римо-католики відзначають 13 червня. Цей Святий є неформальним покровителем міста, а його чудотворний образ, що зберігається у костьолі Святого Станіслава, надзвичайно шанують не тільки усі римо-католики України, а й Європи.

vshanuvannia sviatoho antoniia paduanskoho 2

Щорічно, аби попросити допомоги у Св. Антонія, до Городка з’їжджаються прочани та священики з Хмельниччини, Житомирщини, Галичини, країн Європи.

Народний обранець, почесний громадянин міста Городок Олександр Володимировича Герега в цей день також разом з виборцями завітав на богослужіння до храму Святого Станіслава.

vshanuvannia sviatoho antoniia paduanskoho 22

У костьолі зібралися тисячі парафіян, паломників та священнослужителів із багатьох регіонів України, щоб помолитись до Господа Бога за заступництвом Св. Антонія, чудодійний образ якого знаходиться в парафії, за мир в Україні, за здоров’я поранених та за упокій душ загиблих.

Схилившись під образом Св. Антонія, кожний вірний відриває кілька листочків з берізки, що його прикрашає. Вважається, що вони мають цілющі властивості.

Фото: А. Савченка