Візит членів організації «За конкретні справи» до Німеччини

Члени організації «За конкретні справи» відвідали з робочим візитом Німеччину.

vizyt chleniv orhanizatsii za konkretni spravy do nimechchyny 3

Без участі молодих людей у суспільних процесах неможливо уявити розвиток України. Молоді люди не просто користуються результатами змін, але й беруть активну участь у їх здійсненні. Демонструючи відданість, ентузіазм і винахідливість, вони вносять свій внесок у процес розвитку, вирішуючи найбільш гострі проблеми, що постають перед суспільством. Включення молоді у процеси прийняття рішень є надзвичайно важливою умовою суспільного розвитку.

Саме в реалізації спортивних, дитячих проектів, створення ОТГ на Хмельниччині бере активну участь молодь, яка прагне перебувати в авангарді громадського і політичного життя. У процесі виконання проектів громад люди відчувають можливість керувати власним життям, покращувати умови життя у своєму місті чи селі. Глибші зміни виявляються в тому, що з розвитком рідного населеного пункту у його мешканців з’являється надія на якісь перспективи, зокрема, що молодь залишатиметься й село буде розвиватись. Молодь дійсно налаштована оптимістично і готова працювати.

vizyt chleniv orhanizatsii za konkretni spravy do nimechchyny 4

В ЄС існує багато прикладів реалізації проектів силами молодіжних громадських організацій. На жаль, в Україні така практика поширена недостатньо. Особливо в сільській місцевості молоді люди не бажають брати участь в їх реалізації, самоусуваючись від процесу, передаючи ініціативу старшим поколінням. Саме тому заохочення молоді до участі в діяльності політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», громадської організації є важливим аспектом не лише становлення молодої особистості, а й механізмом вирішення проблем громад. Це спонукає молодь бути активною і брати участь у громадських та політичних процесах і цією участю здійснювати персональний внесок в розвиток громади, суспільства, України.

vizyt chleniv orhanizatsii za konkretni spravy do nimechchyny 1

14 травня перший робочий візит до Німеччини членів організації «За конкретні справи» відбувся до Ландтагу Північного Рейну-Вестфалії (Landtag Nordrhein-Westfalen), який є законодавчим органом влади (ландтагом) німецької землі Північний Рейн-Вестфалія, скликається в її столиці – м. Дюссельдорф. Візит очолила голова депутатської фракції політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Хмельницької обласної ради Ткаченко Уляна Юріївна.

vizyt chleniv orhanizatsii za konkretni spravy do nimechchyny

Молоді люди з Хмельниччини переймали досвід німецьких колег та ділитися своїми напрацюваннями з депутатами ландтагу. Зустріч була корисною та пізнавальною.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.