Віряни Ярмолинеччини доторкнулись до святинь Зарваниці

3 червня за традицією, яку започаткував народний депутат України Олександр Володимирович Герега, жителі смт Ярмолинці Хмельницької області відвідали Марійський духовний центр «Зарваниця» в селі Зарваниця Теребовлянського району на Тернопільщині

viriany yarmolynechchyny dotorknulys do sviatyn zarvanytsi

3 червня за традицією, яку започаткував народний депутат України Олександр Володимирович Герега, жителі смт Ярмолинці Хмельницької області відвідали Марійський духовний центр «Зарваниця» в селі Зарваниця Теребовлянського району на Тернопільщині.

Зарваниця – один з двадцятьох найвідоміших у світі Марійських духовних центрів, який має давню історію. Народні перекази пов’язують виникнення села зі з’явленням Богоматері одному ченцеві, який, вцілівши після нападу татар на Київ у 1240 р., шукав прихисток у місцині над Стрипою. Місцевість, де його «зарвав» сон, він назвав Зарваницею. Згодом чернець збудував біля кринички каплицю і примостив у ній ікону Богоматері. У 1867 році Папа Римський Пій IX коронував ікону і надав Зарваниці статусу відпустового місця.

«Це місце користується великою пошаною і любов’ю. Потрапивши сюди, забуваєш про все на світі. Дякуємо Олександру Володимировичу Герезі з запрошення відвідати це святе місце, місце паломництва багатьох вірних з усього світу!» – наголосили віряни.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.