FATF повинна виключити росію зі свого складу

Верховна Рада звернеться із закликом виключити росію зі складу FATF та внести до переліку країн з високими ризиком.

298697087 515500353909442 7486252290548218022 n

FATF — міжурядова організація, яка бореться з відмиванням брудних коштів у світі. Потрапляння до списку держав з високими ризиком означатиме для російської військової машини повне перекриття доступу до світових фінансових ресурсів. А для нас — збереження людських життів.

Відповідний проєкт постанови сьогодні разом з колегами підтримали на засіданні профільного комітету та найближчим часом буде винесено на розгляд парламенту. Використовуємо абсолютно всі доступні важелі впливу, які послаблюють нашого ворога.

Окрім цього, комітет рекомендує ухвалити законопроєкт №7575, який знімає обмеження на приватизацію державного і комунального майна, що перебуває у податковій заставі. Головна ціль такого рішення — запобігти подальшому накопиченню податкових боргів та сприяти збільшенню надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Ще одним важливим рішенням стало ухвалення до другого читання законопроєкту №7420 про “митний безвіз” для України. Очікуємо якнайшвидшого приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту, яка значно спрощує формальності при митному транзиті країнами Європи та сприяє економічній інтеграції України.