Відкрито новий терапевтичний корпус у Городку

12 квітня у Городку відкрили новий лікувальний корпус центральної районної лікарні на 120 ліжок з новим медичним обладнанням.

vidkryto novyi terapevtychnyi korpus u horodku

Новенький корпус лікарні ще декілька років тому був мрією, яка не могла стати реальністю.

Як зазначив голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий, будівництво даного об’єкту було розпочато у 1990 році і, на жаль, протягом багатьох років він залишався довгобудом. І лише в 2015 році роботи було відновлено.

За сприяння народних депутатів України Олександра Гереги та Андрія Шиньковича на будівництво медичної установи було спрямовано 27 млн. грн. з державного бюджету. Ще понад 3 млн. грн.. виділено з району та 2 млн. 380 тис. грн. з обласної скарбниці. Долучився до зведення медзакладу і депутатський фонд Олександра Гереги, виділивши 18 млн. грн.

vidkryto novyi terapevtychnyi korpus u horodku 1

Олександр Герега зауважив, що мало хто вірив, що лікувальний корпус центральної районної лікарні добудують, але завдяки тісній співпраці органів виконавчої влади, керівництва районної лікарні та спонсорським інвестиціям – сьогодні маємо гарний результат.

vidkryto novyi terapevtychnyi korpus u horodku 2

Відкриття корпусу – свято не лише для медичного персоналу, а й для усіх мешканців району. Адже тепер умови тут кращі ніж в обласному центрі. Вже від сьогодні у сучасному корпусі Городоцької ЦРЛ пацієнти зможуть отримати такі потрібні кваліфіковані послуги.

vidkryto novyi terapevtychnyi korpus u horodku 3

vidkryto novyi terapevtychnyi korpus u horodku 4

vidkryto novyi terapevtychnyi korpus u horodku 5

Це далеко не перший медичний заклад, який запрацював на Хмельниччині з початку 2019 року. А відтак це говорить про розвиток та правильний напрямок роботи керівництва держави, відзначив голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий.

Автор сюжету: Ю. Кучер

Фото: А. Савченко