Верховна Рада України ухвалила важливі законопроєкти

Сьогодні, 18 червня, на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України було розглянуто ряд важливих законопроєктів, серед яких потрібно відзначити наступні:

  • Прийнято закон про внесення змін до Закону України «Про Державний Бюджет України на 2020 рік» (№3509), яким передбачається можливість спрямування коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками на придбання обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я в госпітальних округах, для відділень екстреної медичної допомоги, що входять до багатопрофільних лікарень, для медичних амбулаторій, фельдшерсько-акушерських і фельдшерських пунктів у сільській місцевості та проведення капітального ремонту, реконструкції цих приміщень, а також покращення транспортного сполучення, будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, що дасть можливість створити близько 12,6 тис. нових робочих місць у дорожній галузі та ще близько 50,4 тис. робочих місць у суміжних сферах.
  • Підтримали важливий законопроєкт для випускників, про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року (№3669), який звільняє випускників, що завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 році, від проходження ДПА (державної підсумкової атестації), але зберігається право здавати ДПА та ЗНО за власним бажанням, адже вступ до закладів вищої освіти потребує обов'язково здачу ЗНО.

Також Верховна Рада України розглянула три проєкти закону про референдум:

  • про народовладдя через всеукраїнський референдум (№3612), внесений Президентом України;
  • про всеукраїнський референдум (№2182), внесений Юлією Тимошенко та Сергієм Соболєвім ("Батьківщина");
  • про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою (№3177), внесений Василем Німченком, його соратниками ("Опозиційна платформа - За життя").

Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроєкт про всеукраїнський референдум із необхідністю його доопрацювання до другого читання.

На виборчому окрузі № 192 у Хмельницькій області, кожне із скликань виборці піднімали питання щодо прийняття такого закону. Навіть перші побажання в 2012 році були, щоб всі законопроєкти "йшли" від людей. Завжди підкреслювали, що український народ – єдине джерело влади в Україні, може здійснювати своє волевиявлення в порядку, який визначений в Конституції України, приймати закони України, вносити до них зміни та скасовувати ті закони, які не сприймаються суспільством.

Дійсно, нам всім потрібно попрацювати над тим, щоб цей закон реально надав людям право проводити референдум, накладати вето на ті закони, які не сприймаються суспільством, щоб люди нарешті відчули народовладдя, яке їм гарантовано Конституцією України.