В Комітеті створена робоча група з акцизного податку

На засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, яке відбулося 9 листопада, ухвалено рішення створити робочу групу з підготовки доопрацьованого законопроєкту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку.

1945 L

Робоча група, яку очолить народний депутат Олександр Ковальчук, має підготувати новий законопроєкт на основі тих, що уже зареєстровані в парламенті. Зокрема, на основі проєктів законів № 3704, № 3704-1, № 3706, № 2345, № 2632, № 3539, № 2342, № 3093.

«Законопроєкт має бути зважений та погоджений Міністерством фінансів і Кабінетом Міністрів. Це питання повинне бути вирішено не на шкоду державі та не на шкоду суспільству. Ми повинні дійти до консенсусу та вирішити його справедливо», – зазначив Голова Комітету Данило Гетманцев.

Народний депутат України Олександр Володимирович Герега разом з колегами – членами Комітету обговорили проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку» № 3704. Цей документ не підтримало Міністерство фінансів, зважаючи на прямі втрати бюджету в розмірі близько 8 млрд грн у випадку його ухвалення.

Джерело: https://iportal.rada.gov.ua/