Україна потребує інвестицій у перспективні виробництва

Україна сьогодні потребує вливань як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів. Ми маємо драйвити різні галузі економіки, й безперечно, будемо це робити. Проте Україна — завжди була, є і буде, в першу чергу, аграрною країною.

307131042 544513927674751 8107545011813845538 n

"На засіданні профільного комітету під час обговорення законопроєкту 7668-д, про повернення акцизів на пальне, жваву дискусію викликала тема пільгового оподаткування біопального. Через проблему заблокованих портів в Україні сконцентрувалися великі запаси зерна, яке сьогодні неможливо реалізувати. Термін зберігання його не безкінечний. Але значна його частина могла б стати основою для виробництва біоетанолу.

Пільгове оподаткування виробництва біоскладової пального не лише вирішило б питання імпорту зерна, але й потенційно замістило б 30% пального національним продуктом, відповідно зберігши всередині країни 30% валюти від вартості закупівлі пального за кордоном та частково вирішивши питання енергозаміщення.

Більше того, це стимулювало б створення цілої нової галузі з виробництва біопалива та вливання коштів інвесторів у побудову відповідних заводів. Ми маємо розвивати агропереробку. У п'ятнадцятеро менші від України Нідерланди виробляють 9 млн тонн зерна, які приносять їй цілих 100 млрд євро на рік. Переконаний, ми можемо робити більше!

Так само, як свого часу Україна стали одним з основних виробників соняшникової олії в Європі, у неї є всі шанси стати ключовим експортером біоетанолу!", - наголосив народний депутат України Одександр Герега.