Списання кредитів за знищене майно

28 листопада Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, в якому працює народний депутат України Олександр Герега, підтримав ініціативу, яку давно чекають українські позичальники, що втратили своє майно внаслідок російської агресії. 

317506831 611519427640867 6849766521233219230 n

"Профільний комітет підтримав ініціативу, яку давно чекають українські позичальники, що втратили своє майно внаслідок російської агресії. Ухвалений до другого читання законопроєкт №7441-1 передбачає можливість призупинення чи списання кредитів на нерухоме майно та автомобілі, які було знищено чи пошкоджено під час війни, або ж опинилися на тимчасово окупованій території або на території активних бойових дій. Подати заяву позичальник може у період дії воєнного стану та 3 міс. після його завершення.

Підтримали з колегами скасування необґрунтованих податкових пільг для грального бізнесу! Внаслідок введених державою полегшень для ведення бізнесу у воєнний час, азартний бізнес отримав разом з іншими можливість перейти на спрощену систему оподаткування. Це потягнуло за собою суттєве зниження оподаткування. Гральний бізнес не є тим видом підприємництва, який потребує податкових пільг від держави. Особливо, якщо вони зменшують надходження в казну в такий нелегкий для країни час.

Також сьогодні профільний комітет підтримав до другого читання законопроєкт №4366 мого співавторства, який вдосконалює норми Податкового кодексу та приводить їх у відповідність до закону “Про платіжні послуги”, - повідомив народний депутат України Олександр Герега.