Семінар у Комітеті "Зміни для ФОП у 2020 році"

23 січня 2020 р. у Комітеті ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики пройшов семінар – «Зміни для ФОП у 2020 році: податки, РРО, ліміти та спрощене кредитування».

seminar u komiteti zminy dlia fop u 2020 rotsi

Помічник-консультант голови Комітету Гетманцева Д.О. Форсюк Віта Леонідівна надала повну інформацію щодо змін до ФОПів. Головний консультант секретаріату Комітету Клишта Ольга Анатоліївна також надала роз’яснення щодо лімітів.

Директори з різних направлень ТОВ «Епіцентр К» Коваленко Віталій Анатолійович, Шкаровський Олег Станіславович, Будніков Сергій Володимирович, які глибоко цікавляться цією проблемою, розглядають юридичну базу цього законопроєкту, а також помічники-консультанти народного депутата України Гереги О.В. Шоломіцький Сергій Якович, Григор’єва Ольга Олександрівна у жвавій дискусії обговорили різні нюанси цих змін. На прикладах з юридичної практики Віта Форсюк пояснила застосування статей закону.

seminar u komiteti zminy dlia fop u 2020 rotsi2

Також присутніх зацікавив проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві №1210, який був прийнятий Верховною Радою України 16 січня 2020 р. у другому читанні і в цілому.

Народний депутат України Герега О.В. вніс до нього більше 70 поправок, 19 яких з яких були враховані.

Зараз цей законопроєкт готується на підпис.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.