Робота в Комітеті під час коронавірусу продовжується

16 листопада 2020 року в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

1948 L

Першим питанням парламентарі розглянули проєкт Закону про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо особливостей адміністрування податків в цілях фінансування видатків, визначених пунктами 31-34 статті 14 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік") (реєстр. № 4120 від 18.09.2020, н.д. Арахамія Д.В., Железняк Я.І. та інші), друге читання.

25 – ЗА, 2 – утрималися, рішення Комітету прийнято.

Далі Комітет продовжив роботу за порядком денним, розглянувши такі законопроєкти:

  • про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з окремих операцій на період реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги та інших питань державного боргу (реєстр. № 3039а від 28.08.2020, Кабінет Міністрів України), друге читання.
  • про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції (реєстр. №3656 від 15.06.2020, н.д. Сольський М.Т., Горват Р.І., Заблоцький М.Б. та інші), друге читання.
  • про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок (реєстр. № 2805 доопрацьований, повторне перше читання).

Всі проєкти Законів були прийняті Комітетом.

Найжвавіше обговорення у Комітеті викликав проєкт Закону про внесення змін до розділу ХХ "Прикінцеві та перехідні положення" Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг (реєстр. № 4313 доопрацьований, повторне перше читання).

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення подати на розгляд Верховної Ради доопрацьований проєкт Закону України за назвою: «Про внесення змін Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг та лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами - платниками єдиного податку» та рекомендувати за наслідками його розгляду в повторному першому читанні прийняти його за основу та в цілому як закон.

Розгляд останнього питання щодо заслуховування начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Дозореця О.П. та в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Щербину М.Г. депутати перенесли.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.