Робота громадських приймалень за перше півріччя 2017 року

Одним з основних завдань народних депутатів та політичних партій, які представлені у Верховній Раді України, є сприяння формуванню і вираженню політичної волі громадян.

robota hromadskykh pryimalen za pershe pivrichchia 2017 roku

Ефективна реалізація цієї функції можлива лише за умови налагоджених каналів зворотного зв’язку зі своїми виборцями: депутатів-мажоритарників – у їх виборчих округах через громадські приймальні та роботу депутатської команди на місцях, парламентських партій – в усіх регіонах країни через мережу територіальних осередків та партійних приймалень. Зокрема, наявність та системність роботи громадських приймалень партій та депутатів – це показник належного виконання ними своїх зобов’язань перед громадами та громадянами.

За І і ІІ квартали 2017 р. громадські приймальні народного депутата України Гереги Олександра Володимировича, які працюють у 192-му виборчому окрузі Хмельницької області (Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький і Ярмолинецький райони), отримали 1067 звернень від громадян. Надходять, як письмові, так і усні звернення, а також колективні, деякі з них вдається вирішити під час особистого спілкування із заявником, шляхом надання відповідних консультацій і роз’яснень особисто, та за допомоги онлайн-конференцій з приймальнями.

Тематика звернень за І півріччя 2017 р.: матеріальна допомога на лікування, житлово-комунальні питання, освіти, культури, спорту, екології, соціальної політики, земельних відносин, юридичні, правові, законотворчі питання.

За останні два з половиною роки роботи громадських приймалень люди відчули, що їх прохання та пропозиції депутату – завжди мають зворотній зв’язок. По гострих та актуальних питаннях, порушених у зверненнях від мешканців округу за І півріччя 2017 р. направлено: 14 депутатських запитів, 22 депутатських звернення до Кабінету Міністрів і міністерств, 78 – до органів державної влади, відомств та організацій. Було надано відповіді на майже всі звернення, тобто, результат сягає майже ста відсотків. Питання, які неможливо вирішити одразу, залишаються на довгостроковому контролі до повного виконання.

Серед проведених заходів в окрузі у ІІ кварталі 2017 р. можна виділити ті, які запам’яталися людям: презентація українським інститутом дослідження екстремізму книги «Коли твій дім забрала війна»; у відкритті зони відпочинку в с. Москалівка, с. Жилинці Ярмолинецького району; організація роботи над виданням Книги Пам’яті загиблих в АТО захисників України в Ярмолинецькому районі з представниками Хмельницької обласної громадсько-молодіжної газети «Твій погляд»; участь в обласному огляді-конкурсі відродження народних традицій та декоративно-прикладного мистецтва «Доторкнися до душі свого народу…» в м. Городок; організація виступу хореографічного ансамблю «Колібрі» та виставки художніх творів учнів ДХШ м. Городка під час випускових урочистостей у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті;

Представники громадських приймалень прийняли участь у підготовці і проведенні державних, професійних та релігійних свят, присвячених Дню пам'яті та примирення, перемоги над нацизмом у Другій світовій війні; Дню Європи; Дню матері; Дню вишиванки; святу «Останнього дзвоника»; 50-й річниці з дня заснування Антоновецької ЗОШ Ярмолинецького району; Дню захисту дітей – «Спартакіада Поділля 2017»; Дню журналіста; Дню учасника АТО; Дню медичного працівника; Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв ІІ Світової війни; Дню молоді; Дню Конституції; з нагоди свята випускників в Ярмолинецькому НВК.

Також за підтримки народного депутата України Гереги О.В. в середині червня 2017 р. відбулася робоча поїздка представників Городоцької міської ради, депутати районної ради та голів сільських рад в м. Сохачев – міста-побратима Городка Хмельницької області з метою вивчення досвіду створення та функціонування територіальних громад. Народний обранець очолив українську делегацію.

Постійна співпраця з органами місцевого самоврядування: робота у постійних комісіях, колегіях, сесіях, з виконкомами, організаційна робота з депутатами з роз’яснення добровільного створення ОТГ; в засіданні Хмельницького апеляційного суду щодо адміністративних справ депутатів Ярмолинецької селищної ради; у роботі громадської ради Ярмолинецької РДА.

Громадські приймальні народного депутата України Гереги Олександра Володимировича працюють за такими адресами:

  • м. Городок, вул. Грушевського, 59, тел. (03851) 3-34-84
  • м. Дунаївці, вул. Красінських, 10, тел. (03858) 31-1-01
  • смт. Чемерівці, вул. Центральна, 29/4 (другий поверх), тел. (03859) 9-26-60
  • смт. Ярмолинці, вул. Петропавлівська, 48, (другий поверх), тел. (03853) 3-00-31

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.