Райлікарні Хмельниччини дали відсіч коронавірусу

Опорні лікарні Хмельницької області першими почали отримувати допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту та сучасного технічного обладнання. Сьогодні забезпечені всім необхідним не лише райлікарні, а й ПМСД та амбулаторії.

93720333 1110924719272962 2224491415184867328 o L

Пандемія стала справжнім викликом не лише для української медицини, але й для всього суспільства. Медичні заклади на початках не мали навіть елементарних засобів захисту, годі й казати про технічне устаткування та препарати.

Чемеровецька ЦРЛ і раніше була під увагою Галини та Олександра Герег, відтак за словами як медперсоналу так і представників влади були певні, що і у скрутний період всесвітньої пандемії заклад не залишиться без підтримки. Сьогодні колектив забезпечений у повному обсязі всім необхідним для роботи з ймовірними інфікованими - мають і засоби індивідуального захисту, і устаткування. Кажуть, частину потреб взяли на себе органи влади, місцеві підприємці, в іншому на поміч прийшли меценати.

WhatsApp Image 2020 04 21 at 15 34 54 1 L

Чергову партію засобів індивідуального захисту привезли представники соціально-відповідального бізнесу «Епіцентр» і для медперсоналу Чемеровецької лікарні, і для ПМСД. Кажуть – цього ніколи не буде замало, адже на безпеці економити не можна.

Голова Чемеровецької РДА Юлія Андрущенко зізнається – якби не повноцінна співпраця президента та представників великого бізнесу – ситуація могла б бути значно гіршою. Відтак, запевняє – Чемеровеччина вдячна за надійне плече у такий скрутний час.

Не обділити жоден заклад у необхідних засобах захисту – за таким принципом працює оперативний штаб боротьби з коронавірусом на Хмельниччині. Як приклад – працівники Смотрицького центру ПМСД були приємно здивовані якістю респіраторів, масок, окулярів та костюмів.

IMG 5846 L

Кам’янеччина – район, який є центром туризму області. Відтак, саме гості з інших міст та країн зазвичай наповнюють бюджет, але не тепер…. За словами голови Кам’янець-Подільської РДА Анатолій Бернашевський, спонсорська допомога неабияк дає можливість економити кошти на місцях. Адже чимале фінансування вже виділено, і ніхто не знає, коли ковід-19 припинить вражати людей.

Міський центр ПМСД один з перших перекваліфікувався під медреформу, відтак частково придбали все необхідне за власний кошт. Однак, запевняють, що і без коронавірусу знайдуть застосування для отриманої допомоги.

Загалом, чергова благодійна допомога від соціально-відповідального бізнесу «Епіцентр» всього за два дні прибула у кожен населений пункт області, і це не лише опорні та районні лікарні, а й кожна, навіть найменша, амбулаторія. Адже за словами засновників Галини та Олександра Герег – ініціатива президента і полягала у тому, аби оперативно та максимально захистити українську націю від поширення пандемії.