Проблеми Городоцького ліцею з польською мовою навчання

Народні депутати України Олександр Герега та Андрій Шинькович підготували та надіслали до Міністерства освіти і науки України та Міністерства юстиції України депутатський запит «Щодо необхідності реагування на виникнення соціальної напруги через відмову у реєстрації Городоцького ліцею №3 з польською мовою навчання».

problemy horodotskoho litseiu z polskoiu movoiu navchannia

У запиті детально розписано причини та наслідки ситуації, що склалася. Також народні депутати України посилаються на статтю 90 Цивільного кодексу України, відповідно до якої «юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про організаційно-правову форму, назву і характер її діяльності». Відтак, представники польської громади вважають, що назвою закладу освіти мав би стати «Городоцький ліцей №3», а характером його діяльності - «з польською мовою навчання».

«Враховуючи викладене, просимо доручити фахівцям-юристам ґрунтовно вивчити невідповідність відмови у реєстрації Городоцького ліцею №3 з польською мовою навчання положенням статті 90 Цивільного кодексу України», - йдеться у запиті. Також депутати просять повідомити їх про способи вирішення зазначеної проблеми.

Автор: Ю. Кучер