Підтверджені статуси учасників бойових дій

Працівники Чемеровецької громадської приймальні народного депутата України Гереги Олександра Володимировича на протязі двох років допомагали Гурняку Григорію Петровичу, Тхорику Миколі Олексійовичу та Буряку Івану Васильовичу з Чемеровецького району Хмельницької області отримати статус учасника бойових дій, які у 1968 р. проходили військову службу в Чехословаччині та приймали участь у так званій «Празькій весні».

pidtverdzheni statusy uchasnykiv boiovykh dii

Виконували інтернаціональний обов’язок у складі своїх військових частин, а статусу учасника бойових дій до сьогоднішнього дня не отримали. Люди зневірилися шукати правду. Але одного дня, зважившись на відновлення справедливості, вони звернулися до Чемеровецької громадської приймальні народного депутата України Гереги Олександра Володимировича і познайомилися з Савчуком Олександром Петровичем, який нині є депутатом Хмельницької обласної ради. Це був 2013 рік.

Миколі Тхорику допомагав депутат Чемеровецьокї районної ради від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Юрій Іванович Гнатовський. Саме за допомогою цих небайдужих людей, тоді довелося встановити справедливість лише Івану Буряку з с. Пукляки.

Олександр Савчук не припиняв пошук архівних документів, фактів, підтверджень про проходження служби у склади обмеженого контингенту військ СРСР на території інших держав. Погодився він допомогти і іншому військовослужбовцю Тхорику Миколі Олексійовичу.

«Копії документів, архівні довідки, депутатські запити, переписки з архівами, інтернет-пошук, щоденна боротьба з бюрократією. Переді мною постали прізвища й обличчя з минулого, старі фотографії. Я через десятки років серед фотографій побачив свого командира Конкіна. Впізнав одразу. Тривалий час Олександр Савчук займався нашими питаннями і нарешті ми отримали посвідчення учасників бойових дій. Щиро дякуємо команді народного депутата України Гереги О.В., депутатам обласної ради Савчуку О.П. та Чемеровецької райради Гнатовському Ю.І. від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», - наголосив Гурняк Г.П.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.