Підтримки виробництва безпілотників в Україні

23 травня майже десяток законодавчих ініціатив було розглянуто народним депутатом України Олександром Герегою разом з колегами з фінансового комітету.

flying drone silver joystick it

"Чотири з них - мого співавторства, зокрема й щодо підтримки виробництва безпілотників в Україні. Сьогодні докладається багато зусиль - і державою, і волонтерською спільнотою, і благодійниками - щоб забезпечити нашу армію необхідною кількістю БПЛА. Адже на цій технологічній війні дрони незамінні. Це - супровід наших бійців під час штурмів, спостереження за ворогом на великій відстані, корегування вогню для точного ураження ворога.

На початку року завдяки нашій з колегами ініціативі в Україні було скасовано сплату ПДВ та мита за ввезення квадрокоптерів (дронів). Сьогодні ми пропонуємо розширити аналогічні пільги на складові для виробництва та ремонту безпілотників. Відповідні законопроєкти №9275 та №9276 одноголосно підтримані комітетом та вже на початку наступного тижня будуть розглянуті депутатами в сесійній залі", - повідомив Олександр Герега.