Підтримка промисловості та бізнесу в умовах війни

Сьогодні дуже складно повноцінно оцінити втрати, яких зазнали українські промислові підприємства внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ. 

322227263 861940861712176 4317093318960143102 n

"Лише за приблизними підрахунками Київської школи економіки (KSE), сума збитків на листопад складала $13 млрд. Насправді цифра може бути значно більшою, оскільки відсутні точні дані про виробництва, розташовані на тимчасово окупованих територіях. Зрозуміло одне — масштаби колосальні. Втрат зазнав як великий, так і малий бізнес — від вивезеного дороговартісного обладнання до вщент знищених виробництв.

Для додаткової підтримки української промисловості та бізнесу під час воєнного стану разом з колегами ініціювали законопроєкти №8299 та №8298, що вносять зміни до Митного та Податкового кодексів.

Ними звільняється від податків та мита обладнання та комплектуючі до нього, що ввозяться підприємствами на територію України виключно для власного виробництва. Обов'язкова умова — таке обладнання не повинно мати походження з країни-агресора. Аналогічні пільги запроваджуються на все, що ввозиться закладами професійно-технічної та фахової передвищої освіти для забезпечення їхнього освітнього процесу. 

Також вводиться пільга на ренту для залізної руди за умови її використання в Україні та ряд інших заходів для підтримки бізнесу в умовах війни", - зауважив народний депутат України Олександр Герега.