Ухвалення важливих для країни законопроєктів

Україна протягом усіх років своєї незалежності виборювала право на власну самоідентичність. Нинішня війна з ворогом — кульмінація цієї боротьби. І вона, безсумнівно, увінчається перемогою.

279055157 431725608953584 9065624097989163327 n

"Так само як наша армія героїчно відбиває атаки агресора, ми повинні відсікати усі зв'язки з радянським минулим. Зокрема, дбати про чистоту нашого законодавчого поля і позбуватися великого масиву нормативно-правових актів, які його засмічують. З цією метою сьогодні в стінах Верховної Ради разом із колегами проголосували за ухвалення Закону про дерадянізацію законодавства України. Окрім скасування понад 1000 законодавчих актів СРСР та УРСР, новий закон також зобов'язує Кабінет міністрів розробити та внести на розгляд Верховної Ради проєкти Житлового, Трудового та Адміністративного кодексів України.

Надзвичайно важливий також законопроєкт № 7275, який врегульовує питання надання статусу безробітного під час дії воєнного стану. Дані Пенсійного фонду свідчать, що за період активних воєнних дій близько 6,5 млн українців втратили свої робочі місця. Ця цифра може й надалі збільшуватися. Новий закон дозволяє на час дії воєнного стану та протягом 180 календарних днів після його припинення надавати статус безробітного за спрощеною процедурою — навіть за умови втрачених документів. Також цей статус зможуть отримати внутрішньо переміщені особи, в яких не розірвані трудові відносини з попереднім роботодавцем. При цьому нарахування допомоги буде відбуватися без особистого відвідування безробітними центрів зайнятості.

Закон дозволить уряду запроваджувати додаткові стимули для підтримки економіки. Зокрема, надавати роботодавцям компенсацію витрат на оплату праці при працевлаштуванні безробітних внутрішньо переміщених осіб. Водночас останні зможуть також отримати фінансову допомогу в разі бажання організувати власну справу.

Підтримуємо економіку та зберігаємо віру в перемогу. Все буде Україна!" - наголосив народний депутат України Олександр Герега.