Не залишились осторонь проблем переселенців

Починаючи з 2014 р., громадська організація «За конкретні справи», створена народним депутатом України Герегою Олександром Володимировичем разом з волонтерами, небайдужими людьми, допомагає українській армії, хворим дітям.

ne zalyshylys ostoron problem pereselentsiv

Внаслідок анексії Росією АР Крим та втрати контролю над частиною території Донецької та Луганської областей в Україні з'явилося багато людей, які змушені залишити місця свого проживання і переселитися до інших регіонів України. Так, і виборчий округ №192 (Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький і Ярмолинецький райони) Хмельницької області не став виключенням. З перших же днів жителі Хмельниччини допомагали цим родинам облаштуватися на новому місці. Ніхто не став осторонь чужої біди. З розумінням, теплом поставилися до їх проблем.

У Чемеровецький район переїхало 9 сімей.

До 25-ї річниці Дня Незалежності України всім родинам були вручені подарунки (теплі ковдри), а також 4 сім`ям надана допомога.

- Попову Сергію Борисовичу з м. Новоазовськ Донецької області, який зараз мешкає у с. Збриж замінили вікна (8 шт.) і двері (2 шт.), надали: кабель, вимикачі, розетки, люстри, шпаклівку, цеглу, бойлер, фарбу, унітаз, умивальник, лінолеум, плитку, клей.

- Скоробагатько Оксані Юріївні з м. Сніжне Донецької області, яка зараз мешкає у с. Жабенці надали: плитку, клей, ротбанд, фугенфюлер, вапно, фарбу, бойлер, умивальник, змішувач, унітаз, ванну, насос, шланг, лінолеум.

- Танасову Олегу Михайловича з с. Красноярське АР Крим, який зараз мешкає у с. Кормильче надали: двері (1 шт.), лінолеум.

- Вітренко Ганни Микитівни з м. Маріуполь Донецької області, яка зараз мешкає в с. Збриж надали: цемент, ДСП, шпаклівку, двері вхідні (1 шт.) і міжкімнатні (2 шт.), вікна (4 шт.).

На 01.11.2016 р. у Дунаєвецькому районі було зареєстровано 257 переміщених осіб (сімей 168). Ця цифра змінюється, в зв’язку з від’їздом сімей, приїздом нових переселенців. Представники команди «За конкретні справи» допомогли Шатіло Людмилі Володимирівні, яка переїхала з м. Первомайськ Луганської області. Їй були завезені дрова на опалення будинку.

До Ярмолинецького району приїхало 110 людей.

У Городоцький район переїхало 196 осіб (115 сімей), з них: 76 осіб працездатних, 38 – потребують працевлаштування, 40 дітей, 19 інвалідів, 62 пенсіонери. 2 сім’ям надали допомогу будматеріалами

Життя цих людей змінилося, для багатьох з них Хмельниччина вже стала новим домом, діти пішли до дитячих садків, шкіл, дорослі знайшли нову роботу, але їх не покидає надія повернутися на рідну Донеччину, Луганщину.

І в горі, і в радості ми повинні бути разом, допомагати один одному – в цьому сила і мудрість українського народу.

Фото: http://www.radnyk.org/

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.