Наближення України до членства в Євросоюзі

Практично на кожному пленарному засіданні Верховної Ради відбувається гармонізація законодавства України із законодавством Європейського Союзу.

парламент 2

Сьогодні було розглянуто кілька таких проєктів. Зокрема прийнято Законопроєкт №9402 про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів, який минулого тижня ми одноголосно підтримали на засіданні комітету. Ці зміни спрощують процес переміщення військової техніки та інших товарів від держав-членів ЄС та НАТО, що сприятиме прискоренню проходження митниці та зміцненню Збройних Сил України.

Також значну увагу приділили захисту національних інтересів та національної безпеки. Підтримав припинення угод з сирією, іраном, білорусією та рф, а також вихід з деяких міжнародних договорів, укладених у рамках СНД. Припинення дії всіх цих угод сприятиме згортанню будь-яких зв’язків з країнами, що сприяють державі-агресору або підтримують її терористичну діяльність. Серед наших партнерів не може бути країн, які загрожують національній безпеці, незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України.

Продовжуємо працювати на благо України!