На завершення роботи третьої сесії Верховної Ради

Сьогодні, 9 липня, в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Першим питанням розглядався проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення (реєстр. № 3424 від 04.05.2020 р., н.д. Припутень Д.С. та група н.д.). Членами Комітету було прийнято рішення рекомендувати ВР законопроєкт – 21 «ЗА».

Розглянуті проєкти Законів про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні (реєстр. № 3476від 14.05.2020 р., н.д. Горват Р.І. та група н.д.) - 23 «ЗА», та про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні (реєстр. № 3477 від 14.05.2020, н.д. Горват Р.І. та група н.д.) також рішення було прийнято.

Народні депутати підготували детальний висновок проєкту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії (реєстр. № 2389 від 06.11.2019 р., н.д. Камельчук Ю.О.), за розглядом якого вони проголосували 20 «ЗА». Всі бажаючі могли ознайомитися з пропозиціями і зауваженнями виборців під час трансляції засідання на каналі Youtube.

Детального обговорення і перегляду рішення потребували законопроєкти, прийняті 3 червня 2020 року (відповідно до статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України»):

  • про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції (реєстр. № 3131 від 27.02.2020 р., н.д. Сольський М.Т., Арахамія Д.Г. та ін.);
  • про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства (реєстр.№ 3131-1 від 17.03.2020 р., н.д. Тарасов О.С. та ін.).

За наслідками розгляду та обговорення доопрацьованого законопроєкту, Комітет вирішив підтримати за основу та внести на розгляд ВР проєкт Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції.