Музика розкриває творчі здібності дітей

Взаємодія музики з людиною надзвичайна. Мелодичні звуки творять чудо: прокидається і перетворюється душа, змінюється стан, настрій.

Музика активізує розумові здібності, працездатність та зосередженість, здатна розвивати та підвищувати інтелект людини.

Вона здатна допомагати дітям зрозуміти навколишню дійсність, красу природи, довершеність поезії, живопису, театру, історію свого народу, виступаючи специфічним генератором ставлення до світу, оскільки справжні естетичні враження, насолоду від зустрічі з мистецтвом дістає лише той, хто вміє уважно слухати, переживати, розмірковувати над почуттями.

Крім того, під час слухання музики регулюються фізіологічні процеси в організмі, стимулюється м’язова активність, підвищується загальний тонус організму, покращується мовна та рухова активність.

Для команди «За конкретні справи» опіка над дітьми – одне з головних завдань та обов’язків. Щирі посмішки дітей – це найкраще, що може радувати погляд та зігрівати душу.

Так, для корисного проведення дозвілля учнів Вільховецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Закупненської селищної ради на Чемеровеччині, проведення культурно-масових заходів було надано комплект музичних колонок. Відтепер, у дітей є можливість розкривати свої творчі здібності, збагачувати досвід спілкування з музичними творами.

700 450 VilxovZOW

Як відомо, систематичні заняття музикою у віці від 5 до 15 років дозволяють значно підняти інтелектуальний потенціал дитини, краще розвинути пам’ять, аналітичні здібності, впливає на позитивну корекцію нервової системи.