Малеча Баламутівської ОТГ тепер має свій дитячий садок

Мрія дорослих про майбутнє малечі – саме так можна назвати дошкільний навчальний заклад Баламутівської ОТГ. Адже раніше дітей з центру громади возили у сусідні села, або ж виховували вдома самостійно. Відтепер шлях до дитсадка значно коротший та приємніший.

1721

Понад три мільйони гривень потрібно було на втілення мрії в життя. Саме таким був кошторис проєкту. Здавалося б непід’ємна сума, однак якщо є бажання – немає нічого неможливого. Об’єднавшись у тергромаду на дитячий садочок виділили кошти з інфраструктурної субвенції ДФРР, а це понад два мільйонів гривень.

"Мрія мати власний дитячий садочок вже понад 15 років була в серцях наших односельчан, — розповідає Василь Гопчак, голова Баламутівської сільської ОТГ. - Більше 2 млн гривень на нього нам виділила держава як інфраструктурну субвенцію, 1 млн грн ми отримали з обласного бюджету та майже 150 тис. грн було виділено з місцевого бюджету".

Батьки не приховували своїх емоцій, з подивом та задоволенням спостерігали за відкриттям і діти. Все нове та яскраве, іграшки, меблі, комфорт та тепло – ідеальні умови для зростання малечі.

Долучився до гарної справи й народний депутат України Олександр Герега разом з громадською організацією «За конкретні справи».

"Олександр Володимирович та Галина Федірівна Гереги дуже переживали за цей садочок, бо вони стоять на принципах дотримання европейських норм навчання для дітей по всій Україні. Все обладнання дитячого садочку, меблі, санвузли — все це зроблено завдяки Олександру Володимировичу та Галині Федорівні", - зазначає Андрій Шутяк, депутат Хмельницької обласної ради. Фракція «За конкретні справи».

Не приховував радості й колектив. Адже багато хто знає історію створення закладу, проблеми з його відсутністю, а ще – це й додаткові робочі місця в громаді. Запевняють, зроблять усе, аби тут завжди лунав дитячий сміх, а самі діти тішилися від відвідування закладу.

Не обійшлося й без підтримки з обласного бюджету. Відповідну ініціативу проявили депутати від найбільшої фракції обласної ради «За конкретні справи». Відтак підтримали проєкт створення сучасного дитячого садка виділивши мільйон гривень.

Турбота про підростаюче покоління – має бути постійним пріоритетом держави в цілому. А відкриття дошкільного навчального закладу у Баламутівській ОТГ є яскравим прикладом того, що освіта має бути сучасною, комфортною та зручною.

Якість, любов та комфорт – основні компоненти правильного виховання підростаючого покоління. За словами мецената, народного депутата України Олександра Гереги, це ще далеко не все, попіклуються і про дозвілля – встановлять сучасний дитячий майданчик, займуться і благоустроєм прилеглої території, одним словом – і надалі підтримуватимуть громаду на благо її розвитку.