Комітет підтримав доступне розмитнення "євроблях"

Розмитнення транспортних засобів з єврономерами – болюча тема для великої частини українців, а тому часто стає каменем спотикання у суспільстві. 

З однієї сторони, є беззаперечні інтереси держави, з іншої – справедливе бажання людей мати можливість придбати авто за доступні кошти.

«Разом з колегами – народними депутатами України неодноразово подавав законопроєкти щодо повного скасування акцизу при ввезенні транспортних засобів. Адже він був покликаний створити сприятливі умови для розвитку автомобільної промисловості в Україні, проте не виправдав себе.

8 квітня на засіданні Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, де я працюю, після низки обговорень разом з колегами підтримали підготовлені до другого читання законопроєкти №4643-д та №4644-д. Це компромісне рішення, яке дасть змогу людям за пільговою ставкою розмитнити свої авто, завезені до 31 грудня 2020 року.

По суті вони мають вирішити значну кількість проблем, які нашаровувались в суспільстві довгими роками. Добре розумію, що прийняття цих законопроєктів мають стати одним із кроків для комплексного вирішення питання та наведення повного порядку в цій сфері з максимальним збереженням балансу інтересів між громадянами та державою», – зауважив народний депутат України Олександр Герега.