Комітет провів перше засідання у режимі відеоконференції

7 квітня цього року Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, в якому працює народний депутат України Олександр Герега, провів перше своє засідання у режимі відеоконференції.

viber image 2020 04 08 10 40 41 L

У засіданні взяли участь народні депутати України, співавтори законопроєктів, які розглядалися Комітетом.

Члени Комітету в режимі віддаленої роботи з використанням програмних засобів для проведення відеоконференції в програмі «ZOOM» розглянули низку питань, зокрема:

Пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (реєстр. №1049 від 29.08.2019, н.д. Наталуха Д.А., Шуляк О.О., Клочко А.А.).

Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок (реєстр. №2805 від 24.01.2020, н.д. Гетманцев Д.О. та група народних депутатів).

Проєкт Закону про Митний тариф України (реєстр. №3228 від 17.03.2020, н.д. Гетманцев Д.О.). «Прийняття цього законопроекту дозволить уникнути можливих проблем при митному оформленні зовнішньоекономічних операцій та співставленні даних митної статистики з країнами – торгівельними партнерами України», – зазначив Герега О.В.

За результатами розгляду питань Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкти №1049 – в цілому з урахуванням пропозицій Президента України, №2805 – в першому читанні за основу, №3228 – в першому читанні за основу та в цілому.

Також прийняли рішення попереднього Комітету від 19 лютого 2020 року про звіт керівництва ДФС щодо реалізації державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального.

І затвердили рішення щодо результатів реформування Державної податкової служби України та Державної митної служби України (за результатами виїзної робочої наради від 13 березня 2020 року у м. Харкові) та ознайомилися з протоколом засідання виїзної робочої наради від 13 березня 2020 року у м. Харкові.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.