Хмельниччина отримала сучасне обладнання для діагностики COVID-19

До сьогоднішнього дня Хмельницька область була єдиною в країні, яка не мала належного обладнання для діагностики коронавірусу.

IMG 5846 L

Але вже сьогодні компанія «Епіцентр», засновником якої є народний депутат Олександр Герега, передали унікальний сучасний апарат для діагностики вірусу Хмельницькому обласному лабораторному центру.

Ампліфікатор Real-time CFX-96 Touch – один з п’яти високоточних шестиканальних апаратів для діагностики вірусу в Україні.

«Ми чуємо багато розмов про те, що нам потрібні експрес-тести для виявлення коронавірусу, і це дійсно так, але вони не дають змоги точно встановити діагноз і вчасно ізолювати носія. Саме цей апарат дозволить оперативно виявляти осіб, що вже захворіли незалежно від того на якій стадії їх хвороба», - зазначив голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет.

За словами в.о. головного державного санітарного лікаря Хмельницької області Олега Балашова, ампліфікатор дозволить протягом 5-6 годин встановити наявність РНК вірусу Covit-19. Це допоможе оперативно ізолювати хворих, а також перевірити коло їх контактних осіб, що дозволить зменшити розповсюдження епідемії коронавірусу.

Створений оперативний штаб, що складається з керівництва ОДА, Олександра та Галини Герег та депутатів обласної ради від партії «За конкретні справи» вже активно працює.

Згідно з потребами медичних закладів, компанія «Епіцентр К» забезпечить Хмельниччину пульсоксиметрами, моніторами, інфузійними насосами, кисневими концентраторами, рентген-апаратами та захисними костюмами. Протягом тижня передамо у медзаклади області захисні костюми, окуляри, рукавички, дезінфектори.

Найближчими тижнями апарати ШВЛ, замовлені «Епіцентром», прибудуть в Україну. Головна задача – першочергово забезпечити обладнанням інфекційні лікарні по всій Україні, які прийматимуть хворих.

«Ми надаватимемо підтримку Хмельниччині та всій Україні стільки, скільки це буде потрібно! Разом ми обов’язково впораємось!», - зазначив Олександр Герега.