Ініціатива скасування блокування ПН/РК

Українські компанії сьогодні масово стикаються з проблемою блокування податкових накладних/розрахунків коригувань. Причина — недоліки роботи Системи моніторингу критеріїв оцінки ризиковості, яку використовують контролюючі органи.

316546807 608964537896356 5456333711200469344 n

"Добре розуміючи, наскільки ця проблема є серйозною для підприємців, вирішили разом з колегами з профільного комітету Ніна Южаніна, Андрій Мотовиловець та Олег Кулініч ініціювати на період воєнного стану і 6 міс. після його завершення повне скасування на законодавчому рівні можливості блокування ПН/РК. Це не означає, що робота бізнесу має вийти з-під контролю! Адже отриману інформацію з системи ризиків податківці можуть використовувати при проведенні планових документальних перевірок.

Сьогодні, як і вся країна, багато малих та середніх підприємців борються за існування своєї справи. Попри усі складнощі вони продовжують вносити свою лепту в нашу спільну перемогу — тримають на плаву економіку, підтримують населення та зберігають робочі місця. Саме тому, переконаний, держава зі своєї сторони має йти назустріч підприємцям у цей непростий час.

Допоки кожен робить свою роботу, Україна продовжує існувати. Працюємо заради перемоги. Все буде Україна!", - повідомив народний депутат України Олександр Герега.