Городок вшанував пам’ять жертв війни в Україні

Щорічно, 22 червня, у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця, відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни – день пам'яті в Україні.

horodok vshanuvav pamiat 1

22 червня 1941 р. в порушення Радянсько-німецького пакту про ненапад Німеччина розпочала війну проти Радянського Союзу, бойові дії розгорнулися на східному фронті Другої світової війни, початком якої став напад на Польщу 1 вересня 1939 р. До 1 грудня 1941 р. німецькі війська просунулись вглиб території СРСР на 800- 1200 кілометрів і захопили Прибалтику, Молдову, Білорусь, Україну і значну частину Росії.

horodok vshanuvav pamiat 2

Так, напередодні цієї дати, 21 червня 2019 р. у м. Городок на Хмельниччині відбулося покладання квітів до Обеліска Слави, в якому взяли участь Городоцької міської ОТГ Підлісний В.В., депутат Городоцької районної ради від політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» та інш. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять про загиблих воїнів, які ціною свого життя звільнили Україну від німецько-фашистських загарбників.

horodok vshanuvav pamiat 3

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Фото: А. Савченко