Гімн України лунає на чемпіонаті Європи у Москві

«Пишаюся досягненнями наших важкоатлетів на чемпіонаті Європи у Росії, який триватиме з 3 до 11 квітня 2021 р. Одразу 16 спортсменів на цьому турнірі представлятимуть Україну – 10 жінок та 6 чоловіків.

Українка Каміла Конотоп виборола три золоті нагороди у ваговій категорії до 55 кг. Їй не було рівних у ривку (95 кг), поштовху (113 кг) і відповідно за сумою багатоборства – 208 кг.

700 450 chemp

700 450 chemp2

Також раніше дві бронзові нагороди на чемпіонаті Європи виборов Дмитро Вороновський (до 55 кг): у поштовху (137 кг) та в загальному заліку (247 кг). А українка Ангеліна Ломачинська посіла третє місце у ривку у ваговій категорії до 45 кг.

Цей турнір – перше змагання з важкої атлетики після початку пандемії. Українці боротимуться за свої найкращі результати, щоб вони були зараховані в олімпійську кваліфікацію – це впливає на позицію у світовому рейтингу.

Як голова Федерації важкої атлетики України, гордий за проведену роботу, щиро вітаю наших важкоатлетів та їхніх тренерів з відмінним результатом! Україна – вперед!» – наголосив народний депутат України, голова Федерації важкої атлетики України Олександр Володимирович Герега.