Рада схвалила за основу законопроєкт №3205-2

18 лютого Верховна Рада України підтримала створення Фонду часткового гарантування кредитів для фермерів.

Тому що однією із найболючіших проблем для малих та середніх агровиробників, в тому числі, фермерських господарств, є відсутність достатніх можливостей доступу до фінансових ресурсів.

700 450 Fond

Банки не поспішають пропонувати малим та середнім агровиробникам привабливі умови кредитування, оскільки розцінюють діяльність таких виробників як ризикову.

У зв’язку із цим важливим кроком на шляху створення та розширення можливостей фінансування для малих та середніх сільськогосподарських виробників є прийняття Верховною Радою законопроєкту про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (№3205-2 від 25.05.2020 р.) в першому читанні.

700 450 Fond2

«До другого читання депутатами будуть ще внесені додаткові поправки і пропозиції, які будуть надані виборцями з Хмельниччини», – зауважив парламентар Герега О.В.

Такий Фонд буде сприяти більш стабільному функціонуванню системи кредитування малих та середніх сільськогосподарських виробників шляхом часткового гарантування виконання зобов’язань позичальників перед кредитними установами.

Це зробить кредитування малих та середніх сільськогосподарських виробників більш привабливим для кредиторів та надасть можливість агровиробникам розвивати свій бізнес.