Фінансовий комітет підтримує спортивну галузь

28 квітня відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики в режимі відеоконференції, учасники якого проголосували за законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки сфери спорту”.

"Вчора на засіданні Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки сфери спорту”, ініційований моїм колегою - народним депутатом України Жаном Беленюком. Завжди всіляко підтримую популяризацію та розвиток фізичної культури і спорту в Україні, вчорашнє голосування не стало винятком. Головна новела, яка пропонується цим документом — ​застосування пільгової ставки ПДВ у розмірі 7% при реалізації квитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівнів. Зниження вартості квитків стимулюватиме зростання попиту на відвідування спортивних заходів в Україні", - розповів народний депутат України Олександр Герега.
180142736 1403174190048012 4849309304519442366 n
Як він зазначив, ця сфера суттєво постраждала внаслідок пандемії COVID-19. Більшість спортивних змагань протягом останнього року були скасовані або перенесені, при цьому доходи від продажу квитків складають левову частку бюджету спортивних організацій. А тому необхідність підтримки спорту з боку держави не викликає сумнівів.