Дистанційна форма навчання в закладах освіти

«Дистанційне навчання стало справжнім випробуванням не тільки для вчителів та школярів, але і для батьків.

WhatsApp Image 2020 11 11 at 16 13 33 L

І хоча Міністерство освіти й науки ще в березні затвердило наказ, що регулює це питання, рекомендації профільного відомства не мають конкретних механізмів реалізації, а головне – ніяк не вирішене питання покриття витрат на забезпечення шкіл необхідною технікою та доступом до інтернету.

Наразі незрозуміло чи повернуться наші школярі до звичного навчального процесу.

Саме тому, разом із колегами-депутатами розробили законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо механізму дистанційної форми навчання у разі настання обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти (реєстр. №4056), який вводить додаткову форму дистанційної освіти, яка буде застосовуватися у виняткових випадках.

Необхідно чітко визначити єдиний для всіх стандарт дистанційного навчання та передбачити в Державному бюджеті на 2021 рік видатки на розробку навчальних матеріалів та обладнання шкіл усім необхідних для онлайн-навчання. Тільки так ми внесемо більше конкретики в механізми сучасного навчання та зменшимо напругу як серед викладачів, так і серед учнів та їхніх батьків», – пояснив ситуацію щодо дистанційної форми навчання народний депутат України Герега Олександр Володимирович.