Дунаївці: державні дитсадки на рівні з приватними

Сучасний ремонт, нові меблі та ванні кімнати. Батьки в захваті, вихователі у приємному шоці, діти – зачаровані. Це не казка – це реальна історія чотирьох дитячих садочків звичайного районного центру Дунаївці.

dunaivtsi derzhavni dytsadky na rivni z pryvatnymy700

Від стелі до підлоги, від доріжок до меблів - усе нове та сучасне. Усе – на рівні приватного столичного чи закордонного дитсадка. Але навчаються тут звичайні дітки із простих родин. Вже з дверей: вихователів, батьків та дітей зустрічають стіни «які розмовляють» - казковими героями та абеткою і під цими гарними малюнками – якісний ремонт, а навколо - світлі коридори і сходові клітки. Кожна група має тепер нові, якісні меблі, іграшки, ліжка. Кабінети з сучасним умеблюванням. І бездоганні актові зали. Тут стіни із дзеркалами, підвісна стеля та багато світла.

Але найголовніше – всі дизайнерські рішення з кольоровими гамами обирали самі вихователі. Тому у чотирьох дитячих садочках Дунаївців – не зустрінеш однакової групи чи навіть однакового кольору на шафках чи казкових героїв на дитячих ліжечках.

Такий надсучасний ремонт – це не лише мрія вихователів. Це – мрія батьків. Бо ж дитина має зростати у красі та гармонії. Всі садочки Дунаєвець – розпочали свою роботу у 60-тих роках. І найбільше, на що могли сподіватися вихователі та батьки, це щорічні косметичні ремонти.

Вихователі усіх навчальних закладів не на камеру нам розповідали: під латаним дахом росли дерева. А коли йшов дощ стелі других поверхів були мокрими. Тепер у всіх п’яти дитячих садочках - абсолютно нове перекриття.

У кожній групі є своє кухня. Так-так, це вже не вузька комірчина, де змушена тіснитися няня, а сучасна умебльована кухня. Крім того відремонтована «з нуля» туалетна кімната.

«Саме завдяки підтримці ГО «За конкретні справи» народного депутата Олександра Гереги дитячі садочки «ожили» та процвітают», - переконує Валентина Гончар, вихователька ДНЗ №4, яка бачила багато за свою сорокарічну кар’єру вихователем.

Окрема тема – це сучасні кухні ДНЗ. Старі столи замінили дорогі та сучасні, з’явилася тут потужна витяжка, духовки, овочерізки, тістомішалки та м’ясорубки.

Нехай кожен дитячий садок нашої області дійте до рівня Дунаєвецьких дитсадків. І батьки будуть впевнені, що їхня дитина виховується у гармонії, красі та у відповідних санітарних умовах.