Дороги у Городку ремонтуватиме нова техніка

Минулого тижня за сприяння народного депутата України Олександра Володимировича Гереги у м. Городок на Хмельниччині приїхало нове авто – комбінована машина для ремонту місцевих доріг. У міській раді запевняють – тепер дорожнє покриття ремонтуватимуть швидко й ефективно.

dorohy u horodku remontuvatyme nova tekhnika

Днями техніка для ямкового ремонту доріг поповнила автопарк КП «Городоккомунсервіс». Не відкладаючи справи у довгий ящик, того ж дня розпочали роботу на вулицях міста. Працювати на новій техніці городоцьких комунальників навчали фахівці.

"Це такий собі асфальтний міні-завод, який дозволить вирішити одну з найболючіших проблем нашої громади – ремонт місцевих доріг, – пояснює Городоцький міський голова Василь Підлісний. – Маючи таку машину, ми зможемо відремонтувати не тільки дороги у Городку, а й заробляти кошти, надаючи відповідні послуги іншим громадам. Отже, це саме той проект, котрий працюватиме на перспективу".

У Городоцькій громаді даний проект став реальністю завдяки народному обранцю Олександру Герезі. Побачивши стан місцевих доріг та оцінивши інформацію від місцевих депутатів щодо нагальної потреби громади в даному авто, питання вирішили миттєво.

"Вкотре Олександр Герега довів, що турбується про наше місто та район, – зазначає Анатолій Матвєйцев, депутат Городоцької міської ради. – Буквально за добу після нашого звернення народний депутат розв’язав це питання, і за тиждень автомобіль доставили у Городок. Ось це і є вияв турботи про своїх громадян саме конкретними діями, а не голослівними обіцянками".

dorohy u horodku remontuvatyme nova tekhnika2

Ремонт дорожнього полотна проводиться наступним чином: спочатку компресором видувають із ями пил, далі поливають дорожнє полотно емульсією, засипають шар щебеню, знову поливають емульсією і знову додають щебінь.

"Установка прилаштована на автомобілі МАЗ,– розповідає Сергій Літвінчук, заступник Городоцького міського голови. – Це бак з емульсією на тисячу літрів та бункер ємністю 5,3 куба (приблизно 7 тон). Сама емульсія виготовляється на основі бітуму. Щебінь ми купуємо у ТОВ «Сидорівський Бровар». Поки що уклали угоду на перевезення 1000 тон щебеню та стільки ж відсіву".

Варто зазначити, що цей автомобіль проводить ремонт лише асфальтобетонних доріг. Вартість самої лише установки – більше 1,5 млн. гривень. Оренда ж подібного автомобіля на день коштує приблизно 50 тисяч гривень.

Автор: Наталія Попович