Державний бюджет України на 2024 рік

Затверджено Державний бюджет України на 2024 рік.

IMAGE 2023 11 10 10 54 53 1 

З головного — практично половина коштів, звичайно, спрямована на оборону та безпеку України, адже це найважливіший пріоритет на сьогодні.

Окремо заплановано понад 85 млрд грн на виробництво БПЛА, боєприпасів і зброї в Україні, щоб посилити наш оборонно-промисловий комплекс.

Наступною досить місткою статтею є забезпечення соціальної сфери — допомога громадянам, які потрапили у складні життєві обставини, виплата житлових субсидій та пільг, соціальний захист осіб з інвалідністю тощо.

Окремо хотів би зазначити про виділення коштів на програму підтримки ветеранів. Ми завжди будемо в боргу перед нашими захисниками. Кожен Герой повинен мати гідні умови для адаптації, реабілітації, розвитку та добробуту. Бюджет передбачає здійснення усіх видів реабілітації і професійної адаптації, впровадження інституту помічника ветерана й забезпечення житлом.

Окрім того, закладена індексація пенсій та зростання мінімальної зарплати. Збільшено видатки на освіту й медицину. Також не залишиться без підтримки національний бізнес, для цього передбачено 40 млрд грн.