Державна підтримка сільгоспвиробників

 У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт співавторства народного депутата Олександра Гереги щодо державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників (№8051).

309393591 556227403170070 7100904426711545778 n

"У період активних бойових дій українські аграрії під кулями виходили у поля, щоб зберегти врожай. Продовжували працювати попри проблеми з пальним, блокування портів та намагання ворога виснажити нас та знищити експорт агропродукції. Через нанесення колосальних збитків та постійні руйнування господарських об’єктів аграрії стали заручниками ситуації. Сьогодні їм критично не вистачає ресурсів: на будівництво та реконструкцію ферм, придбання садивного матеріалу, обладнання для вирощування, зберігання та переробки продукції тощо.

Переконаний, ми маємо йти шляхом розвинених європейських країн щодо надання повномасштабних дотацій для агровиробників. Особливо в такий непростий час.

Разом з колегами зареєстрували законопроєкт №8051, що запроваджує дотації на часткову оплату придбання матеріалів, обладнання, робіт та послуг для сільськогосподарського товаровиробництва. Він також вводить масштабну державну підтримку виробників плодово-ягідної продукції, які втратили внаслідок війни 20-25% своїх площ. Важливо, що ініціатива дозволить оживити невеликі виробництва, а також надасть сільгоспвиробникам доступ до фінансування не лише постфактум, а й на майбутнє будівництво об'єктів чи придбання обладнання", - підкреслив Олександр Герега.