Рівний доступ громадян до адмінпослуг відновлено

29 квітня Верховна Рада підтримала прийняття за основу та в цілому законопроєкту "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступдо державної реєстрації актів цивільного стану у зв'язку з укрупненням територіальних громад" №4382 співавторства народного депутата Олександра Гереги.

"Часто отримую звернення від мешканців віддалених населених пунктів Хмельницької області щодо труднощів з реєстрацією шлюбу, народження тощо. Після об'єднання у територіальні громади з містами обласного значення невеликі міста, села та селища втратили повноваження з реєстрації актів цивільного стану. Відтак, щоб отримати ці важливі адміністративні послуги, мешканцям новоутворених громад інколи доводиться добиратися десятків кілометрів. В умовах карантину та обмежень роботи громадського транспорту для багатьох це було й зовсім неможливо.
 MG 8844
Тому ще наприкінці минулого року разом з колегами-депутатами ініціював законопроєкт №4382, який мав на меті вирішити це питання. Вчора Верховна Рада підтримала його, відновивши, таким чином, рівний доступ усіх громадян до адмінпослуг. Незабаром вони повернуться в усі громади України!", - зазначив Олександр Герега.