Безперебійна та злагоджена робота профільного комітету

19 квітня в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, де працює народний депутат України Олександр Герега.

278959356 430320075760804 14142080474524868 n

"Безперебійна та злагоджена робота народних обранців у такий надважкий для держави час є вкрай необхідною. Від швидких рішень депутатів напряму залежить збереження життєдіяльності країни та військовий поступ України у боротьбі з ворогом.

Одним із механізмів зниження його бойового потенціалу стало надання винагороди тим, хто добровільно передає ЗСУ справну бойову техніку держави-агресора. Ще привабливішою цю опцію зробить повне звільнення від оподаткування доходів, отриманих від передачі такої техніки. Саме таку норму містить підтриманий сьогодні мною з колегами на засіданні профільного комітету законопроєкт №7278.
Також не забуваємо про підтримку енергетичної системи, яка також стикається з величезними труднощами. Внаслідок ракетних та авіаційних обстрілів сьогодні масово руйнуються домівки українців та вся енергетична інфраструктура. Як результат - тисячі населених пунктів залишаються без газопостачання, а підприємства газовидобутку - без фінансових вливань від споживачів. Захистити енергетичну безпеку України покликаний законопроєкт N7249, який сьогодні також був підтриманий на комітеті. Він передбачає зниження податкового навантаження на газодобувні підприємства в умовах воєнного стану та формування запасів власного природного газу.
Продовжуємо працювати і над створенням сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво. Зокрема, підтримали до другого читання пакет законопроєктів, які передбачають звільнення учасників індустріальних парків від сплати ПДВ та мита при ввезенні в Україну нового обладнання та комплектуючих до нього.
Кожна з законодавчих ініціатив сьогодні покликана наблизити нас до перемоги та процвітаючого майбутнього. Зберігаємо віру і продовжуємо, попри всі труднощі, рухатись вперед. Все буде Україна!" - підкреслив народний обранець Олександр Володимирович Герега.