Безкоштовне харчування для дітей загиблих захисників

5 листопада парламентарі ухвалили за основу та в цілому законопроєкт №4310, який передбачає безкоштовне харчування дітей, один з батьків яких загинув захищаючи Україну. Відповідне рішення підтримали 324 народних депутатів України.

 1941 L

«Відповідно до законопроєкту додаткова потреба для забезпечення 2709 дітей. Відповідно до цієї статистики розмір коштів, які маємо виокремити на таке безоплатне харчування становить близько 10 467 576 грн. У нас велике прохання до Уряду включити ці цифри до складу державного бюджету», – сказала під час обговорення голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова.

Зазначається, що основним завданням законопроєкту № 4130 є підвищення рівня соціального захисту дітей, внесення змін до деяких Законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України.

Нагадаємо, У Міністерстві охорони здоров’я України розробили проєкт постанови щодо організації дитячого харчування у навчальних закладах.

Ініціатором законопроєкту став Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, а одним з його авторів є народний депутат України Олександр Герега, який своєю життєвою позицією з 2015 року доводить, що цим дітям потрібно допомагати в першу чергу.

Так, ще у 2015 р. 57 дітям на Хмельниччині, батьки яких загинули на сході України, виділялася щомісячна допомога до повноліття у розмірі 2 000 грн., на сьогоднішній день 44 дитини також отримують таку допомогу.

Джерело: Уніан, фото: Главком