58 медзакладів Хмельниччини отримали засоби захисту та обладнання для боротьби з COVID-19

Оперативний штаб по боротьбі з коронавірусом при Хмельницькій ОДА, створений за ініціативи президента вже надав допомогу 58 медичним закладам та двом соціально-інституційним закладам догляду за вразливими категоріями населення.

Звіт оперативного штабу Хмельниччини

За підтримки компанії «Епіцентр», яка ввійшла до оперативного штабу, медичне обладнання та засоби захисту для лікування коронавірусу в першу чергу отримали опорні лікарні області.

Хмельницька інфекційна лікарня отримала сучасний цифровий палатний рентген-апарат, інфузійні насоси, монітори пацієнта, ларингоскоп, стерилізатори, автоклави, відсмоктувачі, дезінфікуючі рамки, респіратори, захисні костюми та сертифіковані стерильні комбінезони для роботи у реанімаційних відділеннях, окуляри, тисячі пар бахіл та шапочок для потреб лікарів, а також побутову техніку, меблі та супутні товари для облаштування палат.

93720333 1110924719272962 2224491415184867328 o L

Ярмолинецька, Дунаєвецька, Славутська, Шепетівська та Городоцька центральні районні лікарні забезпечені медичним обладнанням, засобами захисту (маски, костюми, комбінезони, респіратори, бахіли, шапочки, окуляри) та дезінфекції, побутовою технікою, меблями, ліжками, матрацами та білизною. Найближчим часом у лікарні надійдуть апарати штучної вентиляції легень. Наступним етапом апаратами ШВЛ будуть забезпечені інші центральні районні лікарні області.

92953724 2520529234929843 7403373469011804160 n L

Хмельницькому обласному лабораторному центру передано найсучасніше обладнання для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Ампліфікатор Real-time CFX-96 Touch дозволяє протягом 5-6 годин встановлювати наявність РНК вірусу COVID-19. До цього Хмельницька область була єдиної в Україні, яка не мала належного обладнання для діагностики корона вірусу.

За зверненням Хмельницької обласної клінічної лікарні медзаклад забезпечений розпилювачами, засобами захисту та дезінфекції, а також супутніми побутовими товарами.

IMG 4331 L

Працівники 16 районних лікарень області забезпечені захисними костюмами та комбінезонами, окулярами, масками, респіраторами, дезінфікуючими засобами, необхідною технікою та білизною.

Не залишилася поза увагою і первинна ланка медицини області - 32 Центрів первинної медико-санітарної допомоги укомплектовані засобами індивідуального захисту.

photo 2020 04 09 15 37 49 L

Допомогу від компанії «Епіцентр К» отримають й інші регіони України. Створений засновниками компанії Олександром та Галиною Герегами оперативний штаб знаходиться у постійному контакті з місцевою владою. На його потреби виділено 150 млн грн.

За ці кошти закуплені 150 апаратів штучної вентиляції легень, які будуть передані в медзаклади країни.

28 млн грн перераховано благодійному фонду на потреби Міністерства охорони здоров’я.

За запитом Київської міської державної адміністрації «Епіцентр К» безкоштовно передав для потреб міста Києва 100 тис. масок.

Олександрівська клінічна лікарня міста Києва отримала постільну білизну та засоби особистої гігієни для пацієнтів.

У рамках співпраці з Київською ОДА компанія передасть апарати ШВЛ закладам охорони здоров’я області.

Респіратори класифікації захисту FFP3 були передані Уманській міській лікарні та до інфекційного відділення Житомирської центральної лікарні №1.

100 тис. захисних масок було надано для потреб медзакладів Харкова.