16 травня – Всесвітній День вишиванки

16 травня всі українці, народні обранці, працівники Апарату Верховної Ради вдягнули українські вишиванки. І сьогодні на вулицях не тільки в Україні, а й в усьому світі можна побачити і дорослих, і дітей у вишиванках.

16 travnia vsesvitnii den vyshyvanky

На початку ранкового пленарного засідання 16 травня Голова Верховної Ради України Андрій Парубій поінформував, що вчора Президент України Петро Порошенко підписав Закон про забезпечення функціонування української мови як державної. Зранку народні депутати мали можливість прочитати текст Закону, опублікованому у газеті «Голос України», що робить незворотнім набрання ним чинності».

Символічно, що Закон про мову опубліковано у третій четвер травня, коли традиційно українці у всьому світі відзначають День вишиванки. «Наша українська вишиванка – це не тільки красивий і стильний одяг, – це наш давній національний символ, у якому закодовані древні образи і обереги українців».

В цей день всі українці, народні обранці, працівники Апарату Верховної Ради вдягнули українські вишиванки. І сьогодні на вулицях не тільки в Україні, а й в усьому світі можна побачити і дорослих, і дітей у вишиванках.

16 travnia vsesvitnii den vyshyvanky 1

«Вишиванка об’єднує нас. Ми різні і в цьому різноманітті – ми єдині! Єдині – значить сильні!» – зазначив народний депутат України Олександр Герега.

Наступним питанням в цей день Парламент розглянув постанови про проведення урочистого засідання для складення присяги новообраним Президентом України, дата інавгурації відбудеться 20 травня о 10 ранку.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.