Дозвіл Швейцарії на реекспорт зброї

Днями Комісія з політики безпеки Національної ради Швейцарії дозволила реекспорт її військової техніки в Україну через інші країни.

328343894 5787271221320789 7994110915227669562 n

"Більшість її членів визнали, що Швейцарія повинна зробити свій внесок у європейську безпеку і надавати більше підтримки Україні. За цим рішенням — величезний об'єм роботи українських дипломатів та, переконаний, наших міжнародних партнерів. В межах нашої депутатської групи з міжпарламентських зв'язків зі Швейцарією у грудні також був підготовлений та направлений лист з відповідним закликом.

Чому це рішення важливе? Насамперед дозвіл Швейцарії вкрай необхідний, щоб отримати снаряди для зенітних установок "Гепард", які минулого року ми отримали від Німеччини. Ці зенітні установки дуже ефективно захищають нас та нашу енергетичну інфраструктуру від крилатих ракет та шахедів. Однак їхня швидкострільність потребує великих обсягів боєприпасів.

Як і багато інших європейських країн, Швейцарія допомагає українським переселенцям з міст, які зазнають масованих ракетних ударів. Та не забуваймо, що єдиний ефективний шлях зупинити цей терор – забезпечити українських військових зброєю та боєприпасами", - повідомив народний депутат України Олександр Герега.