Боротьба за свободу українських журналістів

Згідно з останніми даними, у російському полоні перебуває 26 журналістів, які не брали до рук зброї і яких росія не мала права затримувати.

IMAGE 2024 04 26 12 13 14 1

Сьогодні з колегами звернулися до міжнародної спільноти з метою забезпечити звільнення українських журналістів, яких незаконно утримує рф. Відповідно до Женевських конвенцій, цивільних повинні відпускати одразу після з'ясування їхнього статусу та непричетності до воєнного стану. Постанова №11034, за мого співавторства, — це насамперед боротьба за свободу та права людини, які повністю ігнорує ворог, порушуючи міжнародні зобов’язання.

Цивілізований світ має докласти максимум зусиль, щоб звільнити та повернути додому всіх захоплених і незаконно утримуваних громадян України, не лише наших журналістів. Необхідно посилювати політико-дипломатичний тиск на росію, вимагати дотримання міжнародного гуманітарного права та притягнути винних до відповідальності.

Також підтримав важливі законопроєкти, що стосуються гармонізації нашого законодавства з європейським, розвитку цифрової економіки в Україні й боротьби з незаконним обігом пального. Зокрема Закон №10215 сприятиме зменшенню на ринку неякісного пального і збільшенню надходжень до бюджету.